Agenda

Jan
12
vr
Workshop voor ouders (omgaan met moeilijk gedrag) op vrijdag 12-1 en vrijdag 19-1 + een individuele sessie. @ Praktijk Kind en Gezin Coach
Jan 12 @ 10:00 – Jan 19 @ 12:00

Workshop voor ouders waarin je leert omgaan met boosheid of moeilijk gedrag van je kind(eren).

Twee groepsbijeenkomsten van 2 uur en een individuele sessie (van 1 tot 1,5 uur). De workshop wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers. 

Aanmelden

omgaan met moeiljk gedrag van je kind

Leer omgaan met moeilijk gedrag van je kind

 

Jan
16
di
KRAGT training voor kinderen 9 en10 jaar, start 16 januari @ Kind en Gezin Coach
Jan 16 @ 15:15 – Feb 13 @ 17:00

Op dinsdag 16 januari start weer een nieuwe groep met KRAGT training (leeftijd 9 en 10 jaar).  De training geeft kinderen veel tools om de sociale vaardigheid en het zelfvertrouwen te vergroten. Je leert o.a. hoe je bij de groep kunt horen en toch jezelf blijft, hoe je je grenzen aangeeft en die van anderen ook ziet en respecteert, hoe je omgaat met gevoeligheid of boosheid; kortom hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Je ontdekt ook wat je talenten en kwaliteiten zijn en hoe je deze efficiënt kunt gebruiken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. De training is leuk en interessant door de grote variatie aan oefeningen, gesprekken en veel creatieve werkvormen. Deze training zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen waardoor je stevig in je schoenen staat!

De training  wordt gegeven in Hilversum in groepjes met maximaal 6 kinderen en bestaat uit 5 lessen van bijna twee uur. Kosten voor deze training bedragen 155,- euro. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Aanmelden

Kind en Gezin Coach

Jan
17
wo
Brug-KRAGT training voor kinderen uit groep 8 en brugklas, start 17 januari @ Kind en Gezin Coach
Jan 17 @ 15:45 – Feb 14 @ 17:45

Op woensdag 17 januari start weer een nieuwe groep met Brug-KRAGT training in Hilversum. Deze training is speciaal voor kinderen uit groep 8, ter voorbereiding op de overstap naar de middelbare school en voor kinderen die al in de brugklas zijn gestart en nog niet helemaal hun draai hebben gevonden. Tijdens de training leer je o.a. hoe je kunt omgaan met alle veranderingen waar je mee te maken krijgt op je nieuwe school. Je leert hoe je nieuwe vrienden maakt, hoe je bij de groep kunt horen en toch jezelf kunt blijven en hoe je omgaat met toetsstress en groepsdruk. Ook leer je hoe je faalangst kunt omzetten in zelfvertrouwen. De training vergroot weerbaarheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheid. Ook wordt er een les besteed aan huiswerkplanning en krijg je veel tips m.b.t. organiseren van je schoolwerk op de middelbare. De kosten voor deze training bedragen € 155,- voor 5 lessen. Er zijn maximaal 6 deelnemers per groep. De training bestaat uit 5 wekelijkse lessen van twee uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden

Weerbaarheidstraining

Feb
1
do
2-daagse training tot KRAGT trainer op 1 en 2 februari 2018 @ molenstraat centrum 1
Feb 1 – Feb 2 hele dag
Feb
8
do
KRAGT training voor pubers van 13-15 jaar, start 8 februari @ Kind en Gezin Coach
Feb 8 @ 15:30 – Mrt 8 @ 16:30
 • Op donderdag 8 februari (van 15.30 tot 17.00) start een nieuwe groep KRAGT training voor pubers van 13 en 14 jaar. In deze krachtige training van 4 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met stress (door school zoals toetsstress, stress voor presentaties etc.) en prestatiedruk. Je leert in de training wat jou specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt gebruiken, hoe je omgaat met grenzen van jezelf en van anderen en hoe je omgaat met boosheid en gevoeligheid. Hoe je effectief communiceert zodat je je gezien en gehoord voelt. Hoe je omgaat met meningsverschillen of conflicten met je ouders en anderen. Hoe je bij jezelf kunt blijven als je gevoelig bent voor groepsdruk, hoe je keuzes kunt maken die goed zijn voor jou, zodat je je optimaal kunt ontwikkelen. Kortom: hoe je goed voor jezelf zorgt en zelfbewuster en dus zelfverzekerder wordt! Ben je geïnteresseerd, meld je dan nu aan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 135,-.

Aanmelden

Weerbaarheidstraining

Brug-KRAGT training

In januari starten weer nieuwe groepen met KRAGT training voor kinderen van 9 en 10 jaar en voor pubers. Ook start er weer een Brug-KRAGT training voor kinderen uit groep 8 en de brugklas.

In deze training leren kinderen o.a. hun eigen kwaliteiten en talenten kennen. Weten waar je goed in bent en die talenten ook gebruiken, geeft stevigheid en zelfvertrouwen. In de training leer je o.a.

 • je eigen kernkwaliteiten kennen en deze gebruiken
 • omgaan met ‘toets-stress’
 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
 • omgaan met groepsdruk of gevoel er niet bij te horen
 • keuzes maken die goed zijn voor jou
 • omgaan met boosheid of gevoeligheid
 • effectief communiceren
 • jezelf waarderen
 • hoe je je grenzen aangeeft
 • hoe je (bij) jezelf blijft
 • dat je stevig in je schoenen staat!

De training vindt plaats in Hilversum (Regentesselaan 20). Aanmelden kan via het formulier,  e-mail:  info@kindengezincoach.nl of bel: 0356564383 – 0610331195. De kosten voor de training bedragen € 155,- voor 5 lessen. Zie de agenda voor alle startdata en tijden.  Aanmelden kan via het formulier 

Aanmelden

Weerbaarheidstraining

KRAGT training

Een krachtige groepstraining voor kinderen & pubers. Vermindert faalangst en onzekerheid. Kinderen leren in deze training hoe je bij een groep kunt horen en toch jezelf kunt blijven. De training geeft veel inzicht in het sociaal handelen, waardoor het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid en de sociale vaardigheid. Het kind wordt zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen.

Kind  Relatie Anderen Globe Toekomst

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Er zijn verschillende systemen (gezin, familie, vrienden, school, sportclub, de wereld waarin we leven). Tijdens de KRAGT-training leert het kind hoe het zich voelt en gedraagt t.o.v. zichzelf en al die systemen. Het kind leert o.a. eigen keuzes maken binnen de verschillende systemen. ‘Hoe kan ik de juiste plek innemen, hoe kan ik erbij horen en toch ook dicht bij mezelf blijven en wat is een goede balans in geven en nemen?’ Als kinderen zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een stevige basis voor de verdere ontwikkeling. Ook leert het kind door deze training zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

Ook in december start een nieuwe groep met Brug-KRAGT training (speciaal voor kinderen uit groep 8 en de brugklas). Aanmelden kan nog via het formulier:

Aanmelden

Brug-KRAGT training

In deze training leert het kind o.a. de eigen kwaliteiten en talenten kennen. Weten waar je goed in bent en die talenten ook gebruiken, geeft stevigheid en zelfvertrouwen. In de training leer je o.a.

 • je eigen kernkwaliteiten kennen en deze gebruiken
 • omgaan met ‘toets-stress’ en prestatiedruk
 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
 • omgaan met groepsdruk of gevoel er niet bij te horen
 • keuzes maken die goed zijn voor jou
 • omgaan met boosheid of gevoeligheid
 • effectief communiceren
 • jezelf waarderen
 • hoe je je grenzen aangeeft
 • hoe je (bij) jezelf blijft
 • dat je stevig in je schoenen staat!

De training vindt plaats in Hilversum (Regentesselaan 20). Aanmelden kan via het formulier,  e-mail:  info@kindengezincoach.nl of bel: 0356564383 – 0610331195. De kosten voor de Brug-KRAGT training bedragen € 155,- voor 5 lessen.

Aanmelden

Workshop voor ouders

Moeder-KRAGT

Wil jij als ouder graag meer in je kracht staan? Wil je minder vaak boos worden en je relaxter voelen in de omgang met je kind? Wil je een positieve energie voelen en meer in verbinding komen met je gezin?

In deze workshop leer je kijken achter het gedrag van je kind, waardoor je de behoeften van je kind beter leert kennen en ongewenst gedrag kunt voorkomen. Je krijgt tips en handvatten en deelt ervaringen over je gevoelens en over de opvoeding. De workshop geeft je inzicht in jouw eigen systeem van herkomst en wat het effect daarvan is op jou als ouder.

Je wordt je bewuster van patronen die je hebt meegenomen uit je eigen jeugd en leert deze loslaten en veranderen omdat ze niet meer nodig zijn nu je zelf volwassen bent. Je kunt daardoor iets wezenlijks veranderen in de dynamiek van jullie gezin! Aanmelden voor deze workshop kan via het formulier of per mail: info@kindengezincoach.nl

De workshop bestaat uit 2 GROEPSBIJEENKOMSTEN EN 1 INDIVIDUELE COACHSESSIE.

De kosten bedragen in totaal € 135,-.

Aanmelden

 

KRAGT training bij scheiding

Deze training is bedoeld voor kinderen en pubers die te maken hebben met een (echt)scheidingssituatie. Het kan ook zijn dat de scheiding al een tijd geleden heeft plaatsgevonden en dat het kind later meer last krijgt van de gevolgen of de verwerking.

Kinderen zijn van nature loyaal aan beide ouders en het is voor een kind een behoorlijke klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden. Behalve het loyaliteitsconflict waar kinderen in verstrikt kunnen raken, heeft een scheiding invloed op verschillende levensdomeinen van het kind, zoals het psychologisch welbevinden, mogelijke gedragsproblemen die ontstaan of verergeren, het functioneren op school, de nieuwe gezinsstructuren.

Kinderen zijn van nature geneigd hun ouders in deze situatie niet lastig te willen vallen met hun eigen verdriet en problemen. Een primaire behoefte van kinderen is dat zij er alles aan doen om de ouders gelukkig te maken. Een kind vindt het dus lastig hen te confronteren met zijn eigen gevoelens. Het kan voor kinderen een enorme opluchting zijn om hun gevoel te delen met een buitenstaander (de coach) en met andere kinderen. Ze kunnen dan hun verhaal kwijt en ervaren dat ze niet alleen staan. In de training leren kinderen loyaliteitsproblemen herkennen en zij leren hoe ze zoveel mogelijk bij zichzelf kunnen blijven. Dit zorgt ervoor dat zij zich weer meer kunnen concentreren op hun eigen alledaagse leven en dat ze weer in gesprek komen met de ouders.

De training vindt plaats in kleine groepen met maximaal 4 kinderen.  De kosten bedragen 155,- euro voor vier bijeenkomsten van ruim anderhalf uur en een evaluatiegesprek met de ouders.