Agenda

Jun
27
di
KRAGT training (8-10 jaar) @ meentboerderij
Jun 27 @ 15:15 – Sep 5 @ 17:00

Aanmelden

KRAGT training

Een krachtige groepstraining voor kids & pubers. Vermindert faalangst en onzekerheid. De training geeft veel inzicht in het sociaal handelen, waardoor het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid en de sociale vaardigheid. Het kind wordt zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen.

Kind  Relatie Anderen Globe Toekomst

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Er zijn verschillende systemen (gezin, familie, vrienden, school, sportclub, de wereld waarin we leven). Tijdens de KRAGT-training leert het kind hoe het zich voelt en gedraagt t.o.v. zichzelf en al die systemen. Het kind leert o.a. eigen keuzes maken binnen de verschillende systemen. ‘Hoe kan ik de juiste plek innemen, wat is een goede balans in geven en nemen, hoe kan ik mezelf blijven?’ Als kinderen zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling. Ook leert het kind door deze training zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

KRAGT training

Op dinsdag 27 juni start nog één nieuwe groep voor de zomervakantie!

In deze training leert het kind o.a. de eigen kwaliteiten en talenten kennen. Weten waar je goed in bent en die talenten ook gebruiken, geeft stevigheid en zelfvertrouwen. In de training leer je o.a.

 • je eigen kernkwaliteiten kennen en deze gebruiken
 • omgaan met ‘toets-stress’
 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
 • omgaan met groepsdruk of gevoel er niet bij te horen
 • keuzes maken die goed zijn voor jou
 • omgaan met boosheid of gevoeligheid
 • effectief communiceren
 • jezelf waarderen
 • hoe je je grenzen aangeeft
 • hoe je (bij) jezelf blijft
 • dat je stevig in je schoenen staat!

De training vindt plaats bij de kinderboerderij in de Hilversumse Meent. Aanmelden kan via het formulier,  e-mail:  info@kindengezincoach.nl of bel: 0356564383 – 0610331195. De kosten voor de KRAGT training bedragen € 155,- voor 5 lessen van bijna twee uur.

De training wordt ook op scholen gegeven, hiervoor geldt een ander tarief.

Aanmelden

Workshop Moeder-KRAGT 

Moeder-KRAGT

Wil jij als moeder graag meer in je kracht staan? Wil je minder vaak boos worden en je relaxter voelen in de omgang met je kind? Wil je een positieve energie voelen en meer in verbinding komen met je kind?

In deze workshop leer je kijken achter het gedrag van je kind, waardoor je de behoeften van je kind beter leert kennen en ongewenst gedrag kunt voorkomen. Je krijgt tips en handvatten en deelt ervaringen over je gevoelens en over de opvoeding. De workshop geeft je inzicht in jouw eigen systeem van herkomst en wat het effect daarvan is op jou als moeder.

Je wordt je bewuster van patronen die je hebt meegenomen uit je eigen jeugd en leert deze loslaten en veranderen omdat ze niet meer nodig zijn nu je zelf volwassen bent. Je kunt daardoor iets wezenlijks veranderen in de dynamiek van jullie gezin! Aanmelden voor deze workshop kan via het formulier of per mail: info@kindengezincoach.nl

De workshop bestaat uit 3 GROEPSBIJEENKOMSTEN EN 1 INDIVIDUELE COACHSESSIE. Start in september op woensdag- en vrijdagochtend  (van 10.00 tot 11.30 uur), locatie Hilversumse Meent.

De kosten bedragen in totaal € 155,-.

Aanmelden

 

KRAGT training bij scheiding

Deze training is bedoeld voor kinderen en pubers die te maken hebben met een (echt)scheidingssituatie. Het kan ook zijn dat de scheiding al een tijd geleden heeft plaatsgevonden en dat het kind nu pas last krijgt van de gevolgen of de verwerking.

Kinderen zijn van nature loyaal aan beide ouders en het is voor hen een enorme klus om zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden. Behalve het loyaliteitsconflict waar kinderen in verstrikt kunnen raken, heeft een scheiding invloed op verschillende levensdomeinen van het kind, zoals het psychologisch welbevinden, mogelijke gedragsproblemen die ontstaan of verergeren, het functioneren op school, de nieuwe gezinsstructuren waarin kinderen terecht komen.

Door deze training leren kinderen hun verdriet en pijn te verwerken en kunnen daardoor de situatie beter accepteren en er beter mee omgaan. Ze leren loyaliteitsproblemen herkennen en ze leren hoe zij hun eigen gevoelens en behoeften bespreekbaar kunnen maken. Kinderen kunnen zich daardoor weer meer concentreren op hun eigen alledaagse leven. Zij blijven of komen weer in gesprek met de ouders.

De training vindt plaats in kleine groepen van max. 6 kinderen.  De kosten bedragen 125,- euro voor 4 bijeenkomsten van ruim anderhalf uur.