Wanneer:
1 oktober 2019 @ 16:00 – 22 oktober 2019 @ 17:30
2019-10-01T16:00:00+02:00
2019-10-22T17:30:00+02:00
Waar:
Kind en Gezin Coach
Regentesselaan 20
1217 EG Hilversum
Nederland
Kosten:
155,-
Contact:
Silvana Kuipers, Kind en Gezin Coach
0610331195

In oktober start weer ee training KRAGT bij (echt)scheiding voor kinderen.

Voor kinderen/pubers is het soms een hele klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Behalve een loyaliteitsconflict waarin kinderen verstrikt kunnen raken, kan een scheiding invloed hebben op verschillende levensdomeinen van het kind. Zoals het psychisch welbevinden (het gevoel), het  gedrag, het presteren en functioneren op school, de gezinsstructuren en de sociale relaties. Als er bij of na de scheiding ook conflicten zijn tussen de ouders, kan het kind daar veel last van hebben. Als het al even geleden is dat de scheiding heeft plaats gevonden, kan het zijn dat het kind, naarmate het ouder wordt (en zich dus bewuster wordt van de gevolgen van de scheiding), er meer moeite mee krijgt. Dit kan zich uiten in dat het kind niet lekker in zijn vel zit, negatief gedrag of problemen thuis en op school.

Door de training leren kinderen hun verdriet te verwerken, waardoor ze beter met de situatie kunnen omgaan en de veranderingen leren accepteren. Ze voelen zich gesteund door met anderen over hun gevoelens en ervaringen te praten. Door de training krijgen ze meer inzicht in hun plek in het (nieuwe) gezin en leren ze hoe ze ook weer positief naar hun eigen toekomst kunnen kijken. Ze krijgen meer inzicht in de eigen gedachten en gevoelens en daardoor meer grip op het gedrag. Vanuit de eigen kracht leren ze omgaan met de situatie. Ze blijven of komen weer in gesprek met hun ouders, waardoor de verbinding verbetert. En de kinderen leren hoe ze zich weer kunnen richten op hun eigen alledaagse leven en de dingen die voor hen belangrijk zijn, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen!

De training is voor kinderen die te maken hebben (of hebben gehad) met een (echt)scheiding en bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur. De eerstvolgende training start op 18 juni in Hilversum. We werken met kleine groepen van maximaal 6 kinderen. De kosten voor deze training bedragen 155,- voor 4 sessies van anderhalf uur. Aanmelden kan via het formulier:

Wilt u eerst meer informatie? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend bellen of mailen.

KRAGT training bij (echt)scheiding voor kinderen van 8 t/m 10 jaar