KRAGT training 13-14 jaar

Ook in het voortgezet onderwijs lopen pubers soms tegen dingen aan, waardoor ze met zichzelf worden geconfronteerd. Thuis of op school wordt er steeds meer van hen verwacht, waardoor ze prestatiedruk, faalangst, onrust of stress kunnen ervaren. Tegelijkertijd is het puberbrein nog volop in ontwikkeling, dat geeft soms verwarring of kost veel energie. Voor kinderen van deze leeftijd is het belangrijk om geaccepteerd te worden door de groep, ‘erbij te horen’ en aan bepaalde sociale ‘eisen’ te voldoen. Dat alles bij elkaar vraagt best veel van een kind.
In deze krachtige groepstraining voor pubers pakken we faalangst en onzekerheid aan. Kinderen leren in deze training hoe je bij de groep kunt horen door juist óók jezelf te blijven. De training geeft veel inzicht in de eigen gedachten, het gevoel en het gedrag. Kinderen leren positief denken, onbelangrijke zaken wat makkelijker los te laten, focussen op het positieve en je eigen kracht (wat tevens zorgt voor betere concentratie). We oefenen o.a. met voor jezelf opkomen vanuit je eigen gevoel en je mening geven, waardoor ook het contact met anderen (leeftijdgenoten, ouders, docenten) verbetert.
Naast veel cognitieve oefeningen, is er ook ruimte voor mindfulness oefeningen en het ontwikkelen van de intuïtieve en creatieve kracht, waardoor het kind de eigen mogelijkheden (talenten en kwaliteiten) gaat ontdekken. Dit alles bij elkaar motiveert, vergroot de weerbaarheid en de assertiviteit; het kind leert zichzelf beter kennen (wordt zelfbewuster), kan relaxter met alles omgaan en krijgt meer zelfvertrouwen! Aanmelden voor de training kan via het formulier:

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. de Corona maatregelen werken we voorlopig met nog kleinere groepjes van maximaal 4 deelnemers.