Laatste KRAGT training voor de zomervakantie

Voor de zomervakantie start nog één groep met de KRAGT training, op dinsdagmiddag 27 juni voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Veelgestelde vragen van ouders die hun kind aanmelden voor deze training zijn: ‘kun je mijn zoon helpen beter om te gaan met zijn boosheid, onzekerheid of dat hij wegloopt als hij zich geen raad weet met een situatie op school en dan snel gaat huilen?’ Of: ‘Ik wil dat mijn dochter meer zelfvertrouwen krijgt en beter leert omgaan met groepsdruk in de klas en soms voelt ze zich buitengesloten’, hoe kan ze beter voor zichzelf leren opkomen?’ Of: ‘hoe kunnen we zorgen voor meer harmonie tussen onze kinderen, ze maken veel ruzie of de één heeft vaak het gevoel dat hij moet opboksen tegen zijn oudere (of jongere) broer of zus’.

De KRAGT training geeft kinderen tools om de sociale vaardigheid en het zelfvertrouwen te vergroten. Kinderen leren in de training hoe ze op een goede manier duidelijk kunt maken wat ze voelen en nodig hebben, hoe je grenzen aangeeft en die van anderen ook ziet en respecteert, hoe je omgaat met gevoeligheid of boosheid; kortom hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Door de training leren kinderen zichzelf en hun kwaliteiten en talenten beter kennen, waardoor ze steviger in hun schoenen staan!

De training  wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen en bestaat uit 5 lessen van bijna twee uur. Locatie is de bovenruimte bij de Kinderboerderij in de Hilversumse meent. Er start nog één training voor de zomervakantie op dinsdagmiddag 27 juni van 15.15 tot 17.00 uur) kosten voor deze training bedragen 155,- euro. (4 lessen voor de vakantie en nog een les na de vakantie). Wil je zeker zijn van een plekje voor jouw kind, meld je dan snel aan via het formulier of tel. 0356564383, e-mail: info@kindengezincoach.nl

Aanmelden

Moeder-KRAGT

Moeder-KRAGT

Wil jij als moeder graag meer in je kracht staan? Wil je minder vaak boos worden en je relaxter voelen in de omgang met je kind? Wil je een positieve energie voelen en meer in verbinding komen met je kind?

In deze workshop leer je kijken achter het gedrag van je kind, waardoor je de behoeften van je kind beter leert kennen en ongewenst gedrag kunt voorkomen. Je krijgt tips en handvatten en deelt ervaringen over je gevoelens en over de opvoeding. De workshop geeft je inzicht in jouw eigen systeem van herkomst en wat het effect daarvan is op jou als moeder.

Je wordt je bewuster van patronen die je hebt meegenomen uit je eigen jeugd en leert deze loslaten en veranderen omdat ze niet meer nodig zijn nu je zelf volwassen bent. Je kunt daardoor iets wezenlijks veranderen in de dynamiek van jullie gezin! Aanmelden voor deze workshop kan via het formulier of per mail: info@kindengezincoach.nl

De workshop bestaat uit 3 groepsbijeenkomsten en 1 individuele coachsessie. Start op vrijdag 19 mei (van 10.00 tot 11.30 uur), locatie Hilversumse Meent. De kosten bedragen in totaal € 155,-.

Aanmelden

Brug-KRAGT training voor kinderen van 11 en 12 jaar

Op dinsdag 9 mei (na de meivakantie) start weer een nieuwe groep met Brug-KRAGT training voor kinderen van 11 en 12 jaar die dit jaar de overstap maken van de basisschool naar de brugklas. In deze krachtige training van 4 of 5 lessen (afhankelijk van het aantal deelnemers), leren kinderen o.a. hoe je huiswerk kunt plannen en hoe je balans houdt in schoolwerk en vrije tijd. Hoe je je eigen kwaliteiten en talenten beter kunt gebruiken, hoe je omgaat met grenzen van jezelf en van anderen, hoe je omgaat met boosheid en gevoeligheid, hoe je nieuwe vrienden maakt en hoe je bij de groep kunt horen zonder dat je jezelf verliest. Hoe je effectief communiceert zodat je je gezien en gehoord voelt. Kortom; hoe je zelfbewuster en dus zelfverzekerder wordt! Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan nog: T. 0610331195, info@kindengezincoach.nl of via het aanmeldformulier.

zelfvertrouwen-330x220

Aanmelden

 

Start nieuwe groep KRAGT training

Op woensdagmiddag 10 mei start weer een nieuwe groep met de KRAGT-training (voor kinderen van 8 t/m 10 jaar). De training geeft kinderen veel tools om de sociale vaardigheid en het zelfvertrouwen te vergroten. Je leert o.a. hoe je op een goede manier duidelijk kunt maken wat je nodig hebt, hoe je je grenzen aangeeft en die van anderen ook ziet en respecteert, hoe je omgaat met gevoeligheid of boosheid; kortom hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Je ontdekt ook wat je talenten en kwaliteiten zijn en hoe je deze efficiënt kunt gebruiken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. De training is leuk en interessant door de grote variatie aan oefeningen, gesprekken en veel creatieve werkvormen. Deze training zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen waardoor je stevig in je schoenen staat!

De training  wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen en bestaat uit 5 lessen van bijna twee uur. Locatie is de bovenruimte bij de Kinderboerderij in de Hilversumse meent. De nieuwe groep start weer op woensdagmiddag 10 mei (van 13.30 tot 15.15 uur) kosten voor deze training bedragen 155,- euro. Wil je zeker zijn van een plekje voor jouw kind, meld je dan snel aan via het formulier of tel. 0356564383, e-mail: info@kindengezincoach.nl

Aanmelden

Brug-KRAGT training

Direct na de meivakantie, op dinsdagmiddag 9 mei start weer een nieuwe groep met Brug-KRAGT training! Deze training is speciaal voor kinderen uit groep 8, ter voorbereiding op de overstap naar de middelbare school. Tijdens de training leer je o.a. hoe je kunt omgaan met alle veranderingen waar je mee te maken krijgt op je nieuwe school. Je leert hoe je nieuwe vrienden maakt, hoe je bij de groep kunt horen en toch jezelf kunt blijven, hoe je je huiswerk goed kunt plannen en hoe je omgaat met toetsstress en groepsdruk.  Ook leer je hoe je faalangst kunt omzetten in zelfvertrouwen. De training vergroot weerbaarheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheid. De kosten voor deze training bedragen € 155,- (voor 5 lessen van bijna twee uur). Maximaal 6 kinderen per groep.

De training wordt ook gegeven op scholen (zowel in groep 8 van de basisschool als op het Voortgezet Onderwijs) voor groepen van maximaal 12 kinderen met 2 coaches. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Aanmelden & Info: tel. 0356564383 – 0610331195  info@kindengezincoach.nl

Aanmelden

Brug-KRAGT training

Familiesystemen

Workshop familiesystemen

Wil je graag meer weten/leren over familie systemen? Op dinsdagavond 22 november geef ik een workshop waarin je kunt ervaren wat de invloeden zijn van het familiesysteem op jou als ouder en wat je (onbewust) doorgeeft aan je kind(eren). Hoe krijg je meer inzicht in het systeem en wat kun je doen om patronen te doorbreken? Hoe kun jij als ouder andere, meer bewuste keuzes maken, zodat ook je kind zich vrijer kan ontwikkelen? Aanmelden voor de workshop via e-mail: info@kindengezincoach.nl. Locatie: kinderboerderij Hilversumse Meent.

Onrust-in-het-kinderhart-vk

Er is een prachtig boek van Kita Bronda, met de titel: ‘Onrust in het Kinderhart’.

In het boek lees je dat verbonden ouderschap gaat over beschikbaarheid in je hart voor je kind. Wordt het verschil tussen beïnvloeden en opvoeden uitgelegd. Lees je over de invloed van onverwerkte gevoelens in een familiesysteem op het kind. Lees je over acht aandachtspunten voor opvoeders die willen bijdragen aan rust in het kinderhart. Lees je veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van ouders, kinderen en jongeren.

Gedragsproblemen bij kinderen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het boek gaat over de interactie tussen ouder en kind. Zonder dat de ouder het door heeft, kan hij zijn kind beïnvloeden door onverwerkte gevoelens in het familiesysteem. Er is geen perfect ouderschap. Als de ouders open staan om onverwerkte gevoelens te onderzoeken, zijn er meer mogelijkheden om gedragsproblemen bij hun kind, als driftbuien, angst, een negatief zelfbeeld of onrust, op te lossen of te verzachten.

Het boek is o.a. te bestellen bij bol.com, ISBN13: 9789082236408

Training KRAGT bij (echt)scheiding

Voor kinderen/pubers is het soms een enorme klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden. Behalve een loyaliteitsconflict waarin kinderen verstrikt kunnen raken, kan een scheiding invloed hebben op verschillende levensdomeinen van het kind. Zoals het psychologisch welbevinden, het  gedrag, het presteren en functioneren op school, de gezinsstructuren en de sociale relaties. Als er bij of na de scheiding ook conflicten zijn, kan het kind daar veel last van hebben. Als het al even geleden is dat de scheiding heeft plaats gevonden, kan het zijn dat het kind, naarmate het ouder wordt (en zich dus bewuster wordt van de gevolgen van de scheiding), er meer moeite mee krijgt. Dit kan zich uiten in negatief gedrag of problemen thuis en op school.

Divorce

De training

Door de training leren kinderen hun pijn en verdriet te verwerken, waardoor ze beter met de situatie kunnen omgaan en de veranderingen leren accepteren. Ze voelen zich gesteund door met anderen over hun gevoelens en ervaringen te praten. Door de training krijgen ze meer inzicht in hun plek in het (nieuwe) gezin en leren ze hoe ze ook weer naar hun eigen toekomst kunnen kijken. Ze blijven of komen weer in gesprek met hun ouders, waardoor de verbinding verbetert. En de kinderen leren hoe ze zich weer kunnen richten op hun eigen alledaagse leven en de dingen die voor hen belangrijk zijn.

De training is voor kinderen van 9-11 jaar die te maken hebben met een (echt)scheiding en bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur. De training vindt plaats op donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur in de Hilversumse meent. Op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur is er een groep voor pubers (12 -14 jaar). We werken met kleine groepen van maximaal 6 kinderen. De kosten voor deze training bedragen 125,- voor 4 lessen van anderhalf uur. 

Aanmelden kan telefonisch 0356564383/ M. 0610331195 of via de mail: info@kindengezincoach.nl

Wilt u eerst meer informatie? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend bellen of mailen.

Moeder-KRAGT

Wil jij als moeder graag meer in je kracht staan? Wil je minder vaak boos worden en je relaxter voelen in de omgang met je kind? Wil je een positieve energie voelen en meer in verbinding komen met je kind? In deze workshop leer je kijken achter het gedrag van je kind, waardoor je de behoeften van je kind beter leert kennen en ongewenst gedrag kunt voorkomen. Je krijgt tips en handvatten en deelt ervaringen over je gevoelens en over de opvoeding. De workshop geeft je inzicht in jouw eigen systeem van herkomst en wat het effect daarvan is op jou als moeder. Je wordt je bewuster van patronen die je hebt meegenomen uit je eigen jeugd en leert deze loslaten en veranderen omdat ze niet meer nodig zijn nu je zelf volwassen bent. Je kunt daardoor iets wezenlijks veranderen in de dynamiek van jullie gezin! Aanmelden voor deze workshop kan via het formulier of per mail: info@kindengezincoach.nl De workshop bestaat uit 3 groepsbijeenkomsten en 1 individuele coachsessie. Start op vrijdag 19 mei (van 10.00 tot 11.30 uur), locatie Hilversumse Meent. De kosten bedragen in totaal € 155,-. Aanmelden Naam:*E-mailadres* Telefoon**Vraag of opmerking... Lees meer

Brug-KRAGT training voor kinderen van 11 en 12 jaar

Op dinsdag 9 mei (na de meivakantie) start weer een nieuwe groep met Brug-KRAGT training voor kinderen van 11 en 12 jaar die dit jaar de overstap maken van de basisschool naar de brugklas. In deze krachtige training van 4 of 5 lessen (afhankelijk van het aantal deelnemers), leren kinderen o.a. hoe je huiswerk kunt plannen en hoe je balans houdt in schoolwerk en vrije tijd. Hoe je je eigen kwaliteiten en talenten beter kunt gebruiken, hoe je omgaat met grenzen van jezelf en van anderen, hoe je omgaat met boosheid en gevoeligheid, hoe je nieuwe vrienden maakt en hoe je bij de groep kunt horen zonder dat je jezelf verliest. Hoe je effectief communiceert zodat je je gezien en gehoord voelt. Kortom; hoe je zelfbewuster en dus zelfverzekerder wordt! Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan nog: T. 0610331195, info@kindengezincoach.nl of via het aanmeldformulier. Aanmelden Naam:*E-mailadres* Telefoon**Vraag of opmerking (optioneel)... Lees meer

Start nieuwe groep KRAGT training

Op woensdagmiddag 10 mei start weer een nieuwe groep met de KRAGT-training (voor kinderen van 8 t/m 10 jaar). De training geeft kinderen veel tools om de sociale vaardigheid en het zelfvertrouwen te vergroten. Je leert o.a. hoe je op een goede manier duidelijk kunt maken wat je nodig hebt, hoe je je grenzen aangeeft en die van anderen ook ziet en respecteert, hoe je omgaat met gevoeligheid of boosheid; kortom hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Je ontdekt ook wat je talenten en kwaliteiten zijn en hoe je deze efficiënt kunt gebruiken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. De training is leuk en interessant door de grote variatie aan oefeningen, gesprekken en veel creatieve werkvormen. Deze training zorgt ervoor dat je jezelf beter leert kennen waardoor je stevig in je schoenen staat! De training  wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen en bestaat uit 5 lessen van bijna twee uur. Locatie is de bovenruimte bij de Kinderboerderij in de Hilversumse meent. De nieuwe groep start weer op woensdagmiddag 10 mei (van 13.30 tot 15.15 uur) kosten voor deze training bedragen 155,- euro. Wil je zeker zijn van een plekje voor jouw kind, meld je dan snel aan via het formulier of tel. 0356564383, e-mail: info@kindengezincoach.nl Aanmelden Naam:*E-mailadres* Telefoon**Vraag of opmerking... Lees meer

Brug-KRAGT training

Direct na de meivakantie, op dinsdagmiddag 9 mei start weer een nieuwe groep met Brug-KRAGT training! Deze training is speciaal voor kinderen uit groep 8, ter voorbereiding op de overstap naar de middelbare school. Tijdens de training leer je o.a. hoe je kunt omgaan met alle veranderingen waar je mee te maken krijgt op je nieuwe school. Je leert hoe je nieuwe vrienden maakt, hoe je bij de groep kunt horen en toch jezelf kunt blijven, hoe je je huiswerk goed kunt plannen en hoe je omgaat met toetsstress en groepsdruk.  Ook leer je hoe je faalangst kunt omzetten in zelfvertrouwen. De training vergroot weerbaarheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheid. De kosten voor deze training bedragen € 155,- (voor 5 lessen van bijna twee uur). Maximaal 6 kinderen per groep. De training wordt ook gegeven op scholen (zowel in groep 8 van de basisschool als op het Voortgezet Onderwijs) voor groepen van maximaal 12 kinderen met 2 coaches. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Aanmelden & Info: tel. 0356564383 – 0610331195  info@kindengezincoach.nl Aanmelden Naam:*E-mailadres* Telefoon**Vraag of opmerking... Lees meer

Familiesystemen

Wil je graag meer weten/leren over familie systemen? Er is net een prachtig boek uit van Kita Bronda, met de titel: ‘Onrust in het Kinderhart’.

Lees meer

Training KRAGT bij (echt)scheiding

Voor kinderen is het soms een enorme klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden. Voor sommige kinderen is een scheiding een crisissituatie waar ze gedwongen doorheen gaan…

Lees meer