Opleiding tot gecertificeerd KRAGT trainer

Voor kindercoaches/-therapeuten, leerkrachten & begeleiders

Wil jij ook leren hoe je deze systemische sociale vaardigheidstraining kunt geven aan kinderen?

De eerstvolgende training vindt plaats op 7 en 8 december 2021 in Eersel (Brabant). Aanmelden kan via het formulier: 

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KRAGT training

Wat is KRAGT training?

KRAGT training is een krachtige groepstraining voor kinderen van 7 t/m 11 jaar en wordt gegeven in 5 wekelijkse lessen van twee uur in groepjes met maximaal 8 kinderen (met één coach).

Na het volgen van de 2-daagse basisopleiding tot KRAGT trainer, kan deze nog worden aangevuld met een 1-daagse module voor het geven van Brug-KRAGT training. De Brug-KRAGT training is speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 8 ter voorbereiding op de brugklas of voor kinderen die al in de brugklas zijn gestart.

Als je wilt deelnemen aan de 2-daagse basisopleiding tot KRAGT trainer verwachten we dat je als kindercoach, trainer, therapeut, leerkracht, pedagogisch medewerker of begeleider werkzaam bent en al enige kennis hebt van systemisch werken.

De training tot KRAGT trainer omvat:

 • Een programma van twee intensieve trainingsdagen (inclusief koffie, thee & tussendoortjes)
 • Training, begeleiding en terugkoppeling van ervaren KRAGT trainers en opleiders.
 • Complete werkmap met alle uitgewerkte lessen. Je kan direct aan de slag!
 • Wij delen uiteraard onze marketing tools en ervaringen met jou.
 • Vermelding op de KRAGT website met link naar jouw website en FB pagina.
 • Gratis gebruik van KRAGT logo en gebruik van alle uitingen (teksten) t.b.v. de KRAGT training.
 • Je bent (een van) de eerste trainers in jouw regio!
 • Lidmaatschap van besloten FB-groep voor uitwisselen van waardevolle informatie.
 • Lifetime KRAGT-trainer met bijbehorende updates.

Inhoud en opbouw tweedaagse opleiding tot KRAGT trainer

Bij de KRAGT-training werken we met diverse oefeningen die gebaseerd zijn op systemisch werken. Daarbij gaan we er van uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waar hij of zij deel van uitmaakt. Het gezin en de familie van een kind zijn systemen, maar ook de school, de klas, sportclub, muziekles of hobbyclub en de sociale omgeving zijn systemen. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die het kind erin inneemt, bepaalt (op onbewust niveau) hoe het kind zich voelt en gedraagt. Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in de eigen plek binnen een systeem, welk systeem dan ook en je verhouding met de anderen in dat systeem. Deze is steeds anders. Soms kun je als kind niet de juiste plek innemen, waardoor je je niet optimaal kunt ontwikkelen. In de KRAGT training laten we kinderen o.a. kennismaken met verschillende systemische aspecten waardoor inzichten en nieuwe mogelijkheden ontstaan.. Daarnaast werken we in de training met verschillende gespreksvormen, rollenspellen, oplossingsgerichte oefeningen, visualisaties en veel creatieve werkvormen zoals tekenen en schilderen, waardoor de intuïtie van het kind wordt aangesproken en er contact wordt gemaakt met het gevoel en de eigen kracht.

Tijdens de tweedaagse opleiding voor coaches maak je kennis met het complete programma dat ook bij de KRAGT training aan kinderen wordt gegeven. Je gaat dus zelf ervaren hoe de training aanvoelt en wat het effect ervan is. Hierdoor leer je ‘inleven’ in de belevingswereld van kinderen en kun je ook je eigen kinddelen (h)erkennen. Deze ervaring  versterkt het vermogen om je te verplaatsen naar het niveau van de kinderen die je training geeft. Zelfreflectie is essentieel om de kinderen te begeleiden/coachen met deze training.

Op de eerste dag van de training ontvang je een werkmap met de complete opbouw van de training en alle oefeningen. Je kunt dus al meteen de eerste KRAGT training die jij wilt gaan geven inplannen!

KRAGT training

Je ontvangt een certificaat 

Wanneer je deze tweedaagse basisopleiding hebt afgerond, ben je gecertificeerd KRAGT trainer en bevoegd om zelf KRAGT trainingen te geven. Je kunt deze opleiding daarna eventueel nog aanvullen met de extra module voor Brug-KRAGT training.

Kosten en aanmelden 

De investering voor de basisopleiding is 427,00 euro (ex. BTW), inclusief werkmap, materiaal, gebruik van logo’s, naamsvermelding als KRAGT trainer en deelname aan besloten Facebookgroep voor stellen van vragen en delen van informatie.

Wil je je direct aanmelden voor de training? Dat kan via dit formulier: 

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 Wil je graag eerst meer informatie? Stuur dan een mail naar: kindengezincoach@gmail.com of bel: 0610331195