KRAGT training voor meisjes (8 – 10 jaar) start op 8 november in Hilversum

 • KRAGT trainingOp 8 november start weer een klein groepje met KRAGT training, deze keer weer speciaal voor meisjes van 8 t/m 10 jaar. In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met gevoeligheid, boosheid en teleurstelling, faalangst of onzekerheid. Ook leer je wat te doen bij meidenvenijn (waar je misschien mee te maken hebt in de klas) en hoe je bij de groep kunt horen en juist dan ook helemaal jezelf kunt zijn. Je leert in de training wat jouw sterke punten en specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert hoe je voor jezelf kunt opkomen en hoe je jouw grenzen aangeeft en ook die van anderen respecteert. En hoe je omgaat met verdriet (door bijvoorbeeld een verlies of scheiding van je ouders).  Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 185,- voor vijf lessen.

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kind en Gezin Coach

Brug-KRAGT training, start woensdag 10 november 2021

Brug-KRAGT training is speciaal voor kinderen uit groep 7, 8 of de brugklas.

Weerbaarheidstraining

 • Op woensdag 10 november 2021 start weer een nieuw groepje met Brug-KRAGT training, speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8. In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met stress door school, zoals toetsstress, stress voor presentaties, faalangst of prestatiedruk, hoe je rustig blijft voor toetsen en op jezelf kan vertrouwen. Je leert in de training wat jouw specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten, hoe je omgaat met grenzen van jezelf en van anderen, hoe je omgaat met boosheid, gevoeligheid en verdriet (door verlies of scheiding van je ouders). Hoe je omgaat met meidenvenijn of je buitengesloten voelen en wat je kunt doen om bij de groep te horen, zonder dat je jezelf verliest. Wat gaat er verder allemaal veranderen als je naar de middelbare school gaat en hoe kun je je huiswerk nu slim plannen en organiseren? Je leert effectief communiceren en bij jezelf blijven als je gevoelig bent voor groepsdruk of invloed van anderen, Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 197,- voor vijf lessen. Maximaal 6 kinderen per groepje.

 

Training tot KRAGT trainer in Eersel op 7 en 8 december 2021

Wil jij ook KRAGT trainer worden? De training tot KRAGT trainer omvat:

 • Een programma van twee intensieve trainingsdagen (inclusief koffie, thee & lekkers)
 • Training, begeleiding en terugkoppeling van ervaren KRAGT trainers en opleiders.
 • Complete werkmap met alle uitgewerkte lessen. Je kan direct aan de slag!
 • Je ontvangt uiteraard een certificaat.
 • Wij delen uiteraard onze marketing tools en ervaringen met jou.
 • Vermelding op de KRAGT website met info en link naar eigen website en FB pagina
 • Lidmaatschap van besloten FB-groep met waardevolle informatie en uitwisseling
 • Gratis gebruik van KRAGT logo en gebruik van teksten m.b.t. KRAGT training
 • Je bent (een van) de eerste trainers in jouw regio!
 • Lifetime KRAGT-trainer met bijbehorende updates.

Aanmelden kan via het formulier: 

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties van mensen die de training tot KRAGT trainer hebben gevolgd: 

“Een fijne, goede en verrassende weerbaarheidstraining mogen ervaren. Twee lieve, gepassioneerde kindercoaches delen hun KRAGT training met nieuwe trainers, zodat veel meer kinderen deze diepere laag van weerbaarheid mogen ervaren. Een tweedaagse gevuld met kennis, zelf mogen ervaren en ervaringen delen, heeft mij gemaakt tot KRAGT trainer. Dank jullie wel!” Sonja Venhuizen, Kind- & jongerencoach, Stralend Jezelf

“Een prachtige training die iedereen zelf zou moeten ervaren om te voelen wat deze training zo bijzonder maakt. Ieder kind gun je deze training om zijn eigen ik-kracht te (her)ontdekken en van daaruit te groeien. Ik denk dat deze training veel krachtiger werkt dan de meeste SOVA trainingen”. Ellen Meij-Koppers, Coachpraktijk Onwijs wijs

“Een training die ik met gevoel koos en het klopte dan ook. De thema’s die aan bod komen zullen de kinderen op een leuke en leerzame manier veel inzicht opleveren. Ze leren met én vooral ook van elkaar. Een prachtige tool en mooie verrijking voor Kindercoach of professional. Enige minpuntje… Alles is behandeld maar voelt als veel te kort. Aaah. Het is zo’n ontzettend leuke training!!! Je leert het pas wanneer je zelf ook aan de slag gaat en dat hebben we zeker ook gedaan. Ik vond de trainingsdagen dan ook voorbij vliegen! In korte tijd zo vertrouwd met de nieuwe mensen die ik mocht ontmoeten, dan ga je dat al gauw heel erg missen.” Suus Siroo-Huijben van Kindercoachpraktijk Coach op Stelten

“Ik ben beginnend energetisch kindercoach en zocht nog een uitdaging om met kinderen in groepsverband te kunnen gaan werken. De Kragt training beschrijving gaf me gelijk kriebels in mijn buik. En die heb ik na de training nog steeds. Zelf ervaren wat opdrachten met je doen werkt ontzettend verhelderend en ik kan niet wachten om met al het geleerde aan de slag te gaan. Sterker nog, ik heb het op individueel niveau ook al toe kunnen passen. Een pracht training met 2 hele enthousiaste trainers.” Petra Jacobs van De Verbinding Haelen

Training tot KRAGT trainer
Training tot KRAGT trainer

Training KRAGT bij (echt)scheiding voor kinderen, start september 2021

Voor kinderen is het soms een hele klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Behalve een loyaliteitsconflict waarin kinderen verstrikt kunnen raken, kan een scheiding invloed hebben op verschillende levensdomeinen van het kind. Zoals het psychisch welbevinden (het gevoel), het  gedrag, het presteren en functioneren op school, de gezinsstructuren en de sociale relaties. Als er bij of na de scheiding ook conflicten zijn, kan het kind daar veel last van hebben. Als het al even geleden is dat de scheiding heeft plaats gevonden, kan het zijn dat het kind, naarmate het ouder wordt (en zich dus bewuster wordt van de gevolgen van de scheiding), er meer moeite mee krijgt. Dit kan zich uiten in dat het kind niet lekker in zijn vel zit, negatief gedrag of problemen thuis en op school.

De training

Door de training leren kinderen hun verdriet te verwerken, waardoor ze beter met de situatie kunnen omgaan en de veranderingen leren accepteren. Ze voelen zich gesteund door met anderen over hun gevoelens en ervaringen te praten. Door de training krijgen ze meer inzicht in hun plek in het (nieuwe) gezin en leren ze hoe ze ook weer positief naar hun eigen toekomst kunnen kijken. Ze krijgen meer inzicht in de eigen gedachten en gevoelens en daardoor meer grip op het gedrag. Vanuit de eigen kracht leren ze omgaan met de situatie. Ze blijven of komen weer in gesprek met hun ouders, waardoor de verbinding verbetert. En de kinderen leren hoe ze zich weer kunnen richten op hun eigen alledaagse leven en de dingen die voor hen belangrijk zijn, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen!

De training is voor kinderen en pubers die te maken hebben (of hebben gehad) met een (echt)scheiding en bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur. Er starten weer nieuwe trainingen in oktober. We werken met kleine groepen van maximaal 6 kinderen. De kosten voor deze training bedragen 155,- voor 4 lessen. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kind en Gezin Coach

 

Workshop voor kindercoaches e.a. ‘Coaching en groepstraining met intuïtieve, creatieve werkvormen’ en ‘Systemisch werken’

Ben jij (kinder)-coach, therapeut, leerkracht of pedagogisch medewerker en wil je ook graag kinderen coachen/begeleiden m.b.v. creatieve werkvormen of wil je leren hoe je systemisch werken integreert in jouw coachsessies?

Creatieve (intuïtieve) coaching geeft kinderen inzicht en (zelf)vertrouwen én niet te vergeten ontspanning en veel plezier! Op een diepere laag ervaart het kind gevoelens, behoeften, talenten, kwaliteiten en een grote eigen kracht. Er komen processen in beweging om te willen leren, veranderen en dingen zelf op te lossen. In deze workshop ga je ervaren wat het effect is van creatieve coaching. Daarna kun je de werkvormen zelf gaan gebruiken in jouw praktijk; individueel, in een groep of in de klas.

Systemisch werken als (kinder)coach geeft o.a. inzicht in (gezins)dynamieken en helpt te zien welke positie de cliënt heeft binnen het gezins-/familiesysteem. Vaak is zo’n dynamiek nog verbonden met oude patronen die niet meer helpend zijn voor de ouder of het kind in het hier en nu en in het huidige systeem. Je leert hoe je dit voor de ouder(s) en/of het kind zichtbaar en voelbaar maakt en welke beweging de cliënt zelf kan maken om belemmerende patronen te doorbreken.

Vanaf januari 2022 zijn er nieuwe trainingen ‘Coachen met creatieve werkvormen’ en ‘Systemisch werken als (kinder)coach’. De kosten voor deze workshops bedragen € 228,-. Dit is inclusief materialen, koffie, thee, lekkers en een heerlijk lunch. Aanmelden kan via het formulier:

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Training voor coaches

Workshop Creatieve werkvormen voor coaches

Individuele coaching voor kinderen, pubers, jongeren en/of ouders op afspraak

Wil je graag individuele coaching voor jouw kind of puber? Of wil jij zelf graag meer inzicht in jouw rol als ouder of in de dynamiek in jullie gezin? Ik kan dit samen met jou/jullie in beeld brengen, waardoor helder wordt wat er nodig is. Meestal zijn drie tot vijf coachsessies al voldoende om onderliggende dynamieken zichtbaar te krijgen en een positieve verandering tot stand te brengen. Als je als ouder ook deze positieve verandering kunt inzetten, geeft het voortuitgang voor iedereen in het gezin. Wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Dat kan d.m.v. het formulier: 

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eerst even bellen kan natuurlijk ook: T. 0610331195.

Familiesystemen

Workshop familiesystemen

Wil je graag meer weten/leren over familie systemen? In februari geef ik een workshop waarin je kunt ervaren wat de invloeden zijn van het gezinssysteem of familiesysteem op jou als ouder en wat je (onbewust) doorgeeft aan je kind(eren). Hoe krijg je meer inzicht in het systeem en wat kun je doen om patronen te doorbreken of een andere plek in te nemen, zodat de dynamiek in het gezin verbetert? Hoe kun jij als ouder andere, meer bewuste keuzes maken, zodat ook je kind zich vrijer kan ontwikkelen? Aanmelden voor de workshop kan via het formulier: 

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onrust-in-het-kinderhart-vk

Er is een prachtig boek van Kita Bronda, met de titel: ‘Onrust in het Kinderhart’.

In het boek lees je dat verbonden ouderschap gaat over beschikbaarheid in je hart voor je kind. Wordt het verschil tussen beïnvloeden en opvoeden uitgelegd. Lees je over de invloed van onverwerkte gevoelens in een familiesysteem op het kind. Lees je over acht aandachtspunten voor opvoeders die willen bijdragen aan rust in het kinderhart. Lees je veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van ouders, kinderen en jongeren.

Gedragsproblemen bij kinderen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het boek gaat over de interactie tussen ouder en kind. Zonder dat de ouder het door heeft, kan hij zijn kind beïnvloeden door onverwerkte gevoelens in het familiesysteem. Er is geen perfect ouderschap. Als de ouders open staan om onverwerkte gevoelens te onderzoeken, zijn er meer mogelijkheden om gedragsproblemen bij hun kind, als driftbuien, angst, een negatief zelfbeeld of onrust, op te lossen of te verzachten.

Het boek is o.a. te bestellen bij bol.com, ISBN13: 9789082236408

Brug-KRAGT training, start woensdag 10 november 2021

Brug-KRAGT training is speciaal voor kinderen uit groep 7, 8 of de brugklas. Op woensdag 10 november 2021 start weer een nieuw groepje met Brug-KRAGT training, speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8. In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat...

Lees meer

Training tot KRAGT trainer in Eersel op 7 en 8 december 2021

Wil jij ook KRAGT trainer worden? De training tot KRAGT trainer omvat: Een programma van twee intensieve trainingsdagen (inclusief koffie, thee & lekkers) Training, begeleiding en terugkoppeling van ervaren KRAGT trainers en opleiders. Complete werkmap met alle...

Lees meer

Familiesystemen

Wil je graag meer weten/leren over familie systemen? Er is net een prachtig boek uit van Kita Bronda, met de titel: ‘Onrust in het Kinderhart’.

Lees meer