Brug-KRAGT training voor kinderen uit groep 8 die volgend jaar de overstap maken naar de brugklas, start 8 oktober en 30 oktober (meisjesgroep)

Op dinsdag 8 oktober en woensdag 30 oktober starten weer een nieuwe groepjes met Brug-KRAGT training in Hilversum. Deze training is speciaal voor meisjes uit groep 8, ter voorbereiding op de overstap naar de middelbare school. Tijdens de training leer je o.a. hoe je kunt omgaan met alle veranderingen waar je mee te maken krijgt op je nieuwe school. Je leert hoe je nieuwe vrienden maakt, hoe je bij de groep kunt horen en toch jezelf kunt blijven en hoe je omgaat met toetsstress en groepsdruk. Ook leer je hoe je faalangst kunt omzetten in zelfvertrouwen, zodat je in groep 8 ook relaxt de eindtoets kunt maken en ook straks op het voortgezet onderwijs minder last hebt van spanning voor toetsen. De training vergroot weerbaarheid, assertiviteit, zelfvertrouwen en sociale vaardigheid. Ook wordt er een les besteed aan huiswerkplanning en krijg je veel tips m.b.t. plannen en organiseren van je schoolwerk op de middelbare. De kosten voor deze training bedragen € 185,- voor 5 lessen. Er zijn maximaal 6 deelnemers per groep. De training bestaat uit 5 wekelijkse lessen van twee uur.  Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Brug-KRAGT training

Brug-KRAGT training

Workshop ‘meer inzicht in het gedrag van je kind/puber’, start 22 november

Is jouw kind vaak boos, verdrietig of opstandig? Is er daardoor in jullie gezin onrust, zijn er steeds conflicten en begrijp je niet waar het gedrag vandaan komt? Wil je meer inzicht en leren kijken wat de echte behoefte is achter het gedrag?

Laat jouw kind gedrag zien waar je geen grip op hebt en ben jij inmiddels niet meer de enige die daar last van heeft? Heeft het gedrag ook veel invloed op het hele gezin of de omgeving (zoals op school)? In deze workshop leer je kijken achter het (moeilijke) gedrag van je kind, waardoor je de behoeften van je kind beter leert kennen en ongewenst gedrag kunt voorkomen. De workshop geeft je inzicht in het gezinssysteem en wat de effecten zijn op ouders en kind(eren). Je leert hoe je negatieve patronen met je kind doorbreekt en wat je anders kan doen. Je krijgt handvatten en nieuwe mogelijkheden aangereikt en deelt ervaringen over jouw gevoelens, over de dynamiek in jullie gezin en over de opvoeding.

De workshop vindt plaats op twee vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten bedragen in totaal € 149,- (inclusief individueel intake- of evaluatiegesprek).

omgaan met moeiljk gedrag van je kind

KRAGT training voor meisjes (9 en 10 jaar) start weer op dinsdag 19 november in Hilversum

  • Op dinsdag 19 november start weer een nieuw groepje met KRAGT training, deze keer weer speciaal voor meisjes van 9 en 10 jaar (groep 6 en 7). In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met gevoeligheid, boosheid en teleurstelling, faalangst of onzekerheid. Ook leer je wat te doen bij meidenvenijn (waar je misschien mee te maken hebt in de klas) en hoe je bij de groep kunt horen en juist dan ook helemaal jezelf kunt zijn. Je leert in de training wat jouw sterke punten en specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert hoe je voor jezelf kunt opkomen en hoe je jouw grenzen aangeeft en ook die van anderen respecteert. En hoe je omgaat met verdriet (door bijvoorbeeld een verlies of scheiding van je ouders).  Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 165,- voor vijf lessen.

Kind en Gezin Coach

Workshop voor kindercoaches e.a. ‘Coaching en groepstraining met intuïtieve, creatieve werkvormen’

Ben jij (kinder)-coach, therapeut, leerkracht of pedagogisch medewerker en wil je ook graag kinderen coachen/begeleiden m.b.v. creatieve werkvormen?

Creatieve (intuïtieve) coaching geeft kinderen inzicht en (zelf)vertrouwen én niet te vergeten ontspanning en veel plezier! Op een diepere laag ervaart het kind gevoelens, behoeften, talenten, kwaliteiten en een grote eigen kracht. Er komen processen in beweging om te willen leren, veranderen en dingen zelf op te lossen.

In oktober is er een Train de trainer ‘coachen met creatieve werkvormen’. In deze workshop ga je ervaren wat het effect is van creatieve coaching. Daarna kun je de werkvormen zelf gaan gebruiken in jouw praktijk; individueel, in een groep of in de klas. De kosten voor deze dag bedragen 128,- euro excl. BTW. Dit bedrag is inclusief materialen, koffie, thee, lekkers en een heerlijk lunch. Er is plaats voor maximaal 4 deelnemers. Aanmelden kan via het formulier: 

Training voor coaches

Workshop Creatieve werkvormen voor coaches

Training KRAGT bij (echt)scheiding voor kinderen, start oktober

Voor kinderen is het soms een hele klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Behalve een loyaliteitsconflict waarin kinderen verstrikt kunnen raken, kan een scheiding invloed hebben op verschillende levensdomeinen van het kind. Zoals het psychisch welbevinden (het gevoel), het  gedrag, het presteren en functioneren op school, de gezinsstructuren en de sociale relaties. Als er bij of na de scheiding ook conflicten zijn, kan het kind daar veel last van hebben. Als het al even geleden is dat de scheiding heeft plaats gevonden, kan het zijn dat het kind, naarmate het ouder wordt (en zich dus bewuster wordt van de gevolgen van de scheiding), er meer moeite mee krijgt. Dit kan zich uiten in dat het kind niet lekker in zijn vel zit, negatief gedrag of problemen thuis en op school.

De training

Door de training leren kinderen hun verdriet te verwerken, waardoor ze beter met de situatie kunnen omgaan en de veranderingen leren accepteren. Ze voelen zich gesteund door met anderen over hun gevoelens en ervaringen te praten. Door de training krijgen ze meer inzicht in hun plek in het (nieuwe) gezin en leren ze hoe ze ook weer positief naar hun eigen toekomst kunnen kijken. Ze krijgen meer inzicht in de eigen gedachten en gevoelens en daardoor meer grip op het gedrag. Vanuit de eigen kracht leren ze omgaan met de situatie. Ze blijven of komen weer in gesprek met hun ouders, waardoor de verbinding verbetert. En de kinderen leren hoe ze zich weer kunnen richten op hun eigen alledaagse leven en de dingen die voor hen belangrijk zijn, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen!

De training is voor kinderen en pubers die te maken hebben (of hebben gehad) met een (echt)scheiding en bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur. Er starten weer nieuwe trainingen in oktober. We werken met kleine groepen van maximaal 6 kinderen. De kosten voor deze training bedragen 155,- voor 4 lessen. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Kind en Gezin Coach

 

Individuele coaching voor kinderen, pubers, jongeren en/of ouders op afspraak

Wil je graag individuele coaching voor jouw kind of puber? Of wil jij zelf graag meer inzicht in jouw rol als ouder of in de dynamiek in jullie gezin? Ik kan dit samen met jou/jullie in beeld brengen, waardoor helder wordt wat er nodig is. Meestal zijn drie tot vijf coachsessies al voldoende om onderliggende dynamieken zichtbaar te krijgen en een positieve verandering tot stand te brengen. Als je als ouder ook deze positieve verandering kunt inzetten, geeft het voortuitgang voor iedereen in het gezin. Wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Dat kan d.m.v. het formulier: 

Eerst even bellen kan natuurlijk ook: T. 0610331195.

Familiesystemen

Workshop familiesystemen

Wil je graag meer weten/leren over familie systemen? In februari geef ik een workshop waarin je kunt ervaren wat de invloeden zijn van het gezinssysteem of familiesysteem op jou als ouder en wat je (onbewust) doorgeeft aan je kind(eren). Hoe krijg je meer inzicht in het systeem en wat kun je doen om patronen te doorbreken of een andere plek in te nemen, zodat de dynamiek in het gezin verbetert? Hoe kun jij als ouder andere, meer bewuste keuzes maken, zodat ook je kind zich vrijer kan ontwikkelen? Aanmelden voor de workshop kan via het formulier: 

Onrust-in-het-kinderhart-vk

Er is een prachtig boek van Kita Bronda, met de titel: ‘Onrust in het Kinderhart’.

In het boek lees je dat verbonden ouderschap gaat over beschikbaarheid in je hart voor je kind. Wordt het verschil tussen beïnvloeden en opvoeden uitgelegd. Lees je over de invloed van onverwerkte gevoelens in een familiesysteem op het kind. Lees je over acht aandachtspunten voor opvoeders die willen bijdragen aan rust in het kinderhart. Lees je veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van ouders, kinderen en jongeren.

Gedragsproblemen bij kinderen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het boek gaat over de interactie tussen ouder en kind. Zonder dat de ouder het door heeft, kan hij zijn kind beïnvloeden door onverwerkte gevoelens in het familiesysteem. Er is geen perfect ouderschap. Als de ouders open staan om onverwerkte gevoelens te onderzoeken, zijn er meer mogelijkheden om gedragsproblemen bij hun kind, als driftbuien, angst, een negatief zelfbeeld of onrust, op te lossen of te verzachten.

Het boek is o.a. te bestellen bij bol.com, ISBN13: 9789082236408

Familiesystemen

Wil je graag meer weten/leren over familie systemen? Er is net een prachtig boek uit van Kita Bronda, met de titel: ‘Onrust in het Kinderhart’.

Lees meer