Agenda

jun
9
di
KRAGT training voor meiden 13-14 jaar, start 2 juni (voorlopig groepjes van maximaal 3 deelnemers) @ Kind en Gezin Coach
jun 9 @ 15:30 – jul 7 @ 17:00

KRAGT training speciaal voor meiden van 13 en 14 jaar, start 2 juni 2020

Ook in het voortgezet onderwijs lopen pubers soms opnieuw tegen dingen aan, waardoor ze met zichzelf worden geconfronteerd. Er wordt thuis of op school steeds meer van kinderen verwacht, waardoor ze prestatiedruk, faalangst of stress kunnen ervaren.Tegelijkertijd is het puberbrein nog volop in ontwikkeling, dat geeft soms verwarring en kost de nodige energie.
Voor kinderen van deze leeftijd is het belangrijk om geaccepteerd te worden door de groep, ‘erbij te horen’ en aan bepaalde sociale ‘eisen’ te kunnen voldoen. Dat alles bij elkaar vraagt best veel van een kind.  In deze krachtige groepstraining voor pubers pakken we faalangst en onzekerheid aan. Kinderen leren in deze training hoe je bij de groep kunt horen door juist óók jezelf te blijven. De training geeft veel inzicht in de eigen gedachten, het gevoel en het gedrag. Kinderen leren positief denken, onbelangrijke zaken wat makkelijker los te laten, focussen op het positieve en je eigen kracht (wat tevens zorgt voor betere concentratie).
We oefenen o.a. met voor jezelf opkomen vanuit je eigen gevoel en je mening geven, waardoor ook het contact met anderen (leeftijdgenoten, ouders, docenten) verbetert. Het kind leert in deze training de eigen mogelijkheden (talenten en kwaliteiten) beter kennen. Dit motiveert, vergroot de weerbaarheid en de assertiviteit; het kind leert relaxter met alles omgaan, wordt zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen!
Aanmelden voor de training kan via het formulier:

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

jun
10
wo
Brug-KRAGT training vanaf 10 juni voor kinderen die de overstap maken naar het V.O. @ Kind en Gezin Coach
jun 10 @ 15:00 – jul 8 @ 16:45

Op woensdag 10 juni start weer een nieuw groepje met Brug-KRAGT training, speciaal voor meisjes uit groep 7 of 8. In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met stress door school, zoals toetsstress, stress voor presentaties, faalangst of prestatiedruk, hoe je rustig blijft voor toetsen en op jezelf kan vertrouwen. Je leert in de training wat jouw specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten, hoe je omgaat met grenzen van jezelf en van anderen. Hoe je omgaat met loyaliteit naar de groep en groepsdruk en hoe je omgaat met boosheid, gevoeligheid en verdriet (door verlies of scheiding van je ouders).  Hoe je omgaat met meidenvenijn en wat je kunt doen om bij de groep te horen, zonder dat je jezelf verliest. Wat gaat er verder allemaal veranderen als je naar de middelbare school gaat en hoe kun je je huiswerk nu slim plannen en organiseren? Je leert effectief communiceren en bij jezelf blijven als je gevoelig bent voor groepsdruk of invloed van anderen, Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 185,- voor vijf lessen.

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

I.v.m. de Corona maatregelen zijn de groepjes voorlopig nog kleiner dan normaal. Er is plaats voor 3 deelnemers.

jun
19
vr
Training tot KRAGT trainer op vrijdag 19 en 26 juni in Hilversum @ Kind en Gezin Coach
jun 19 @ 10:00 – jun 26 @ 17:00

Wil jij ook KRAGT trainer worden? De training tot KRAGT trainer omvat:

 • Een programma van twee intensieve trainingsdagen (inclusief koffie, thee, lekkers & lunch)
 • Training, begeleiding en terugkoppeling van ervaren KRAGT trainers en opleiders.
 • Complete werkmap met alle uitgewerkte lessen. Je kan direct aan de slag!
 • Je ontvangt uiteraard een certificaat.
 • Wij delen uiteraard onze marketing tools en ervaringen met jou.
 • Vermelding op de KRAGT website met info en link naar eigen website en FB pagina
 • Lidmaatschap van besloten FB-groep met waardevolle informatie en uitwisseling
 • Gratis gebruik van KRAGT logo en gebruik van teksten m.b.t. KRAGT training
 • Je bent (een van) de eerste trainers in jouw regio!
 • Lifetime KRAGT-trainer met bijbehorende updates.

Aanmelden kan via het formulier:

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Training tot KRAGT trainer
okt
21
wo
Brug-KRAGT training voor meisjes groep 8, start 21 oktober in Hilversum @ Kind en Gezin Coach
okt 21 @ 15:30 – nov 18 @ 17:15

Op woensdag 21 oktober start weer een nieuw groepje met Brug-KRAGT training, speciaal voor meisjes uit groep 7 of 8. In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met stress door school, zoals toetsstress, stress voor presentaties, faalangst of prestatiedruk, hoe je rustig blijft voor toetsen en op jezelf kan vertrouwen. Je leert in de training wat jouw specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten, hoe je omgaat met grenzen van jezelf en van anderen. Hoe je omgaat met loyaliteit naar de groep en groepsdruk en hoe je omgaat met boosheid, gevoeligheid en verdriet (door verlies of scheiding van je ouders).  Hoe je omgaat met meidenvenijn en wat je kunt doen om bij de groep te horen, zonder dat je jezelf verliest. Wat gaat er verder allemaal veranderen als je naar de middelbare school gaat en hoe kun je je huiswerk nu slim plannen en organiseren? Je leert effectief communiceren en bij jezelf blijven als je gevoelig bent voor groepsdruk of invloed van anderen, Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 185,- voor vijf lessen.

okt
27
di
KRAGT training voor meisjes van 13-14 jaar in Hilversum start 27 oktober @ Kind en Gezin Coach
okt 27 @ 15:30 – nov 24 @ 17:00

Op dinsdag 27 oktober start weer een klein groepje met KRAGT training, deze keer weer speciaal voor meisjes van 13-14 jaar. In deze krachtige training van 5 lessen, leer je o.a. hoe je omgaat met gevoeligheid, faalangst, stress op school, groepsdruk of onzekerheid. Ook leer je wat te doen wanneer je je buitengesloten voelt of moeite hebt contact te maken met leeftijdgenoten. Je leert in de training hoe je bij de groep kunt horen en juist dan ook zoveel mogelijk jezelf kunt zijn. Je leert wat jouw sterke eigenschappen en specifieke kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze kunt inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert assertief communiceren en hoe je jouw grenzen aangeeft. Hoe je meer in contact kunt zijn met je ouders en hoe je omgaat met verdriet (door bijvoorbeeld een verlies of scheiding van je ouders).  Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kosten voor deze training bedragen 185,- voor vijf lessen.

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

KRAGT training

Een krachtige groepstraining voor kinderen & pubers. Vermindert faalangst en onzekerheid. Kinderen leren in deze training hoe je bij een groep kunt horen en toch jezelf kunt blijven. De training geeft veel inzicht in het sociaal handelen, waardoor het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, assertiviteit en de sociale vaardigheid. Het kind wordt zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen.

Kind  Relatie Anderen Globe Toekomst

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Er zijn verschillende systemen (gezin, familie, vrienden, school, sportclub, de wereld waarin we leven). Tijdens de KRAGT-training leert het kind hoe het zich voelt en gedraagt t.o.v. zichzelf en wat de invloed is van anderen binnen de verschillende systemen. Het kind leert o.a. eigen keuzes maken. ‘Hoe kan ik de juiste plek innemen, hoe kan ik erbij horen en toch ook dicht bij mezelf blijven, hoe zorg ik goed voor mezelf?’ Als kinderen zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een stevige basis voor de verdere ontwikkeling. Ook leert het kind door deze training zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen. 

De training is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen en vindt plaats in Hilversum (Regentesselaan 20). Aanmelden kan via het aanmeldformulier of bel: 0356564383 – 0610331195. De kosten voor deze KRAGT training bedragen € 165,- voor 5 lessen. Zie de agenda voor alle startdata en tijden. Aanmelden voor de KRAGT training:

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brug-KRAGT training

De Brug-KRAGT training is voor kinderen die net in de brugklas zijn gestart of volgend jaar de overstap maken naar het V.O. In de brugklas gaat er veel veranderen, de nieuwe groep wordt samengesteld, ieder krijgt daarin een eigen plek, nieuwe vrienden worden gemaakt. Zeker op deze leeftijd is het belangrijk dat je erbij hoort! Er komt veel op je af wanneer je aan zo’n nieuwe periode in je leven begint. Naast alles wat te maken heeft met de nieuwe groepsdynamiek, verandert er nog meer.

Het is natuurlijk vooral heel leuk op je nieuwe school met al die nieuwe vakken, nieuwe mensen en wisselende docenten! Er gebeurt veel; je bent ineens weer de jongste in de school in plaats van de oudste (die je was in groep 8), je moet nog wennen aan het huiswerk, het leren plannen en organiseren, wat werkt voor jou het beste als het gaat om leren? Misschien heb je wat last van stress voor toetsen en prestatiedruk of ben je soms wat faalangstig?

Na het volgen dan deze training voelen kinderen zich sterker bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. In de training leer je o.a.:

 • je eigen kernkwaliteiten kennen en deze gebruiken
 • omgaan met ‘toets-stress’
 • hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
 • hoe je bij de groep kunt horen en toch jezelf blijft
 • voor jezelf opkomen
 • omgaan met groepsdruk
 • omgaan met verdrietige of sombere gevoelens
 • keuzes maken die goed zijn voor jou
 • omgaan met boosheid of gevoeligheid
 • effectief communiceren
 • jezelf waarderen
 • hoe je je grenzen aangeeft
 • hoe je je eigen gevoel (h)erkent en dit kan uiten
 • je eigen leerstijl kennen
 • hoe je je huiswerk kunt plannen en organiseren
 • hoe je stevig in je schoenen staat!

De kosten voor deze Brug-KRAGT training bedragen € 185,- voor 5 lessen. Aanmelden kan via de agenda (zie alle startdata en tijden). De training vindt plaats in Hilversum (Regentesselaan 20). Aanmelden kan ook via dit formulier:

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Weerbaarheidstraining

Bij de Brug-KRAGT training komt dit allemaal aan bod! Er wordt met elkaar over gesproken en we doen diverse oefeningen die je helpen zo goed mogelijk met alles om te gaan. De training zorgt ervoor dat jij steviger in je schoenen staat!

Workshop voor ouders

Moeder-KRAGT

Wil jij als ouder graag meer in je kracht staan? Wil je minder vaak boos worden en je relaxter voelen in de omgang met je kind(eren)? Wil je een positieve energie voelen en meer in verbinding komen met je kind(eren)?

In deze workshop leer je kijken achter het gedrag van je kind, waardoor je de behoeften van je kind beter leert kennen en moeilijk gedrag begrijpt, er beter mee leert omgaan en het zelfs leert voorkomen. Je krijgt tips en handvatten en deelt ervaringen over je eigen gevoelens in de ouderrol en over de opvoeding. De workshop geeft je inzicht in jouw eigen systeem van herkomst, wat het effect daarvan is op jou als ouder en over de dynamiek en (niet-helpende) patronen (die je kunt doorbreken) in je huidige gezin.

De workshop bestaat uit een individueel intakegesprek en 2 GROEPSBIJEENKOMSTEN van twee uur. In juni 2019 start weer een nieuwe groep voor ouders op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

De kosten bedragen in totaal € 145,- (incl. individueel intakegesprek) Aanmelden:

Aanmelden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KRAGT training bij scheiding

Deze training is bedoeld voor kinderen en pubers die te maken hebben met een (echt)scheidingssituatie. Het kan ook zijn dat de scheiding al een tijd geleden heeft plaatsgevonden en dat het kind later meer last krijgt van de gevolgen of de verwerking.

Kinderen zijn van nature loyaal aan beide ouders en het is voor een kind een behoorlijke klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden. Behalve het loyaliteitsconflict waar kinderen in verstrikt kunnen raken, heeft een scheiding invloed op verschillende levensdomeinen van het kind, zoals het psychologisch welbevinden, mogelijke gedragsproblemen die ontstaan of verergeren, het functioneren op school, de nieuwe gezinsstructuren.

Kinderen zijn van nature geneigd hun ouders in deze situatie niet lastig te willen vallen met hun eigen verdriet en problemen. Een primaire behoefte van kinderen is dat zij er alles aan doen om de ouders gelukkig te maken. Een kind vindt het dus lastig hen te confronteren met zijn eigen gevoelens. Het kan voor kinderen een enorme opluchting zijn om hun gevoel te delen met een buitenstaander (de coach) en met andere kinderen. Ze kunnen dan hun verhaal kwijt en ervaren dat ze niet alleen staan. In de training leren kinderen loyaliteitsproblemen herkennen en zij leren hoe ze zoveel mogelijk bij zichzelf kunnen blijven. Dit zorgt ervoor dat zij zich weer meer kunnen concentreren op hun eigen alledaagse leven en dat ze weer in gesprek komen met de ouders.

De training vindt plaats in kleine groepen met maximaal 4 kinderen.  De kosten bedragen 155,- euro voor vier bijeenkomsten van ruim anderhalf uur en een evaluatiegesprek met de ouders.

KRAGT training bij scheiding

Deze training is bedoeld voor kinderen en pubers die te maken hebben met een (echt)scheidingssituatie. Het kan ook zijn dat de scheiding al een tijd geleden heeft plaatsgevonden en dat het kind later meer last krijgt van de gevolgen of de verwerking.

Kinderen zijn van nature loyaal aan beide ouders en het is voor een kind een behoorlijke klus zich staande te houden wanneer de ouders gaan scheiden. Behalve het loyaliteitsconflict waar kinderen in verstrikt kunnen raken, heeft een scheiding invloed op verschillende levensdomeinen van het kind, zoals het psychologisch welbevinden, mogelijke gedragsproblemen die ontstaan of verergeren, het functioneren op school, de nieuwe gezinsstructuren.

Kinderen zijn van nature geneigd hun ouders in deze situatie niet lastig te willen vallen met hun eigen verdriet en problemen. Een primaire behoefte van kinderen is dat zij er alles aan doen om de ouders gelukkig te maken. Een kind vindt het dus lastig hen te confronteren met zijn eigen gevoelens. Het kan voor kinderen een enorme opluchting zijn om hun gevoel te delen met een buitenstaander (de coach) en met andere kinderen. Ze kunnen dan hun verhaal kwijt en ervaren dat ze niet alleen staan. In de training leren kinderen loyaliteitsproblemen herkennen en zij leren hoe ze zoveel mogelijk bij zichzelf kunnen blijven. Dit zorgt ervoor dat zij zich weer meer kunnen concentreren op hun eigen alledaagse leven en dat ze weer in gesprek komen met de ouders.

De training vindt plaats in kleine groepen met maximaal 4 kinderen.  De kosten bedragen 155,- euro voor vier bijeenkomsten van ruim anderhalf uur en een evaluatiegesprek met de ouders.